Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vårgårda IK 22 16 4 2 52
2 Elmer/Fåglums FK 22 16 2 4 50
3 IFK Emtunga 22 12 1 9 37
4 Vedums AIS 22 10 6 6 36
5 Herrljunga SK FK 22 9 4 9 31
6 Östadkulle SK 22 9 4 9 31
7 Larvs FK 22 8 5 9 29
8 Södra Härene IF 22 7 6 9 27
9 Nossebro IF 22 8 2 12 26
10 Hols IF 22 7 4 11 25
11 Levene/Skogslunds IF 22 4 4 14 16
12 Tråvads IF 22 3 4 15 13

Match

Tråvads IF

2 - 2
Ängevi
2 juli 2008
19:00

Vedums AIS

Referat

Referat: Tråvads IF - Vedums AIS

Svag avslutning på vårsäsongen!



I vårsäsongens sista match stod vi dessvärre för en av de allra svagaste insatserna hittills i år. Matchen slutade 2-2 (1-1) i en match där vi mycket väl kunde ha blivit helt poänglösa.

Starten på matchen var helt ok även om den där riktiga tryggheten fortfarande saknas. Av någon okänd anledning får vi en låsning i spelet när vi möter lag från den nedre halvan och det är något vi måste hitta en lösning på under sommaruppehållet.

Vi blir ofta väldigt passiva, tappar i aggressivitet och tar väldigt få löpningar både offensivt och defensivt. Jag vet att det aldrig är något fel på inställningen i det här gänget, det handlar helt om mentala bitar och där är man som tränare givetvis ytterst ansvarig. Avsaknaden av självförtroende och trygghet gör också att vi tar väldigt många felbeslut och då spelar det ingen roll hur mycket man än kämpar.

Trots den halvknackiga inledningen tog vi programenligt ledningen mitt i den första halvleken när Johan Otterborg stack på en djupledsboll, rundande målvakten och placerade in bollen. Ett mycket vackert mål, men tyvärr som flera gånger tidigare i år innebar målet att vi omgående sänkte oss en nivå.

Tråvad hade fram till det varit tämligen ofarliga, men efter vårt ledningsmål tog de sin in i matchen allt mer. Vi har som jag ser det två stora problem att brottas med och det handlar först om att vi vinner alldeles för lite höjdbollar och närkamper i försvaret. Kunnandet finns utan tvekan, men det handlar om att våga satsa fullt ut. Problem nr2 är att vi också för ofta tar fel beslut på offensiv planhalva, tappar bollen och får väldigt korta anfall. Motståndarna får då möjlighet att gång på gång slå långa bollar mot oss när vi är på väg upp med laget och det gör det tufft för vår fyrbackslinje att spela ett bra försvarsspel. Som alltid innebär ett bra anfallsspel, där man inte tappar bollen högt upp i banan också en bra grogrund för ett tryggt försvarsspel där man får gå framåt istället för att tvingas ta löpdueller mot eget mål.

Tråvad var vassa på de fasta situationerna matchen igenom och det var också på en hörna som kvitteringen kom. Undertecknad gjorde sig klar att nicka undan bollen, men fick en armbåge rakt i ansiktet och istället kunde en Tråvadspelare placera in 1-1 med skallen. Trots att jag min stackare spräckte läppen på två ställen och idag ser sämre ut än vanligt utseendemässigt valde domaren att fria.

Tråvad hade ytterligare något bra läge innan halvtidsvilan, men oavgjort stod sig.

Vår ambition i den andra halvleken var att gå ut och tömma oss totalt, men tyvärr fortsatte matchen i ungefär samma spår. Vi tar för lite löpningar för att kunna spela ett enkelt passningsspel och dessutom vann vi för lite andrabollar på mittfältet.

Var dock ganska säker på att vi ändå skulle ro hem segern när undertecknad kunde stöta in 2-1 på hörna efter ca 15min. Tråvad höjde sig istället ännu en gång och trots aktiv coachning med flera byten lyckades vi inte få fart på benen.

I paus inbytte Tommy Jonsson var visserligen inblandad i flera bra intentioner och det märks att han och Martin Kempe förstår varann väldigt bra. Den sista spetsen saknades igår, men förhoppningsvis är det här något vi kan utveckla i höst om vi får igång Tommy ordentligt.

Som tidigare nämnt var Tråvad konstant farliga på sina fasta situationer och även kvitteringen kom till efter en sådan. Vi pratade en del före matchen om att inte dra på oss en massa frisparkar kring eget straffområde, men det lyckades vi mindre bra med. Tråvad fick mängder av frisparkar kring vårt straffområde efter att vi varit för ”heta” och nu blev vi också straffade för det.

Tråvad petade bollen och en hemmaspelare fick drömträff med sin högerfot. Precis som i förra matchen mot Vårgårda var Håkan chanslös på det pressade långskottet.

Vi försökte ta tag i matchen in i det sista, bla genom att göra ännu fler byten. Nyinbytte Johan Kempe slog ett fantastiskt flackt och långt inlägg som undertecknad mötte med skallen. Borde åtminstone ha träffat mål, men den här gången gick bollen strax över ribban – bedrövligt!

Minuterna senare blåste domaren av matchen. En enorm arbetsinsats av Tråvad som de ska ha en stor eloge för. Även om laget kanske spelade väl vårdslöst ibland så vittnar deras sex gula kort om att deras attityd till matchen var bättre än vår.

Johan ”Skalken” Otterborg bäst i Vedum tillsammans med Håkan Göransson som räddade oss vid flera tillfällen. I övrigt saknas det mycket både som lag och individuellt. Nu väntar en välbehövlig vila där var och en får rannsaka sig själva och sedan komma tillbaka med nya krafter. Säsongen är långt ifrån över och det finns mycket som kan hända. I gårdagens match saknades Klas Boman (avstängd), Peter Wallin fick utgå i paus och dessutom har vi spelat de sista fem matcherna utan vår Duracell-kanin Daniel Möller. Förhoppningen är att ha alla spelare skadefria och rejält revanschsugna när vi drar igång igen i v31.

VAIS startelva:

Håkan Göransson

Peter Wallin
Johan Andersson
Anders Svantesson
Henrik Krook

Daniel Josefsson
Marcus Wallin
Robin Lennartsson
Fredrik Möller

Martin Kempe
Johan Otterborg



Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

fre 2 maj 2008, 19:00 Vedums AIS - Tråvads IF 6 - 0